Kindercoaching

Voor Wie?

Bij een weerbaarheidstraining gaat het om het adequater reageren in lastige situaties. De deelnemer ontwikkelt zijn weerbaarheid, zodat hij/zij voor zichzelf kan opkomen in het dagelijks leven en in staat zijn om lastige situaties zelf op te lossen. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer jouw kind onzeker is, gepest of ondergesneeuwd wordt of het moeilijk vindt om “nee” te zeggen.

Doel

Je leert sterk te reageren op gedrag waar je last van hebt. Dat kan zijn buitensluiten, schelden, spullen afpakken, vervelende opmerkingen, meidenvenijn etc. In de 10 jaar dat ik werkzaam ben geweest als Sta Sterk trainer (via de Stichting Omgaan met Pesten) en als Rots en Water trainer, heb ik een hoop geleerd op het gebied van weerbaarheid. Na de intake, stel ik een pakket samen van vaardigheden die jouw kind nodig heeft, zodat jouw kind nooit een standaard training krijgt, maar een op maat gemaakt pakket.

De training is gericht op kinderen van 8 tot 18 jaar. Het doel is de sociale weerbaarheid te vergroten, zodat zij effectiever reageren op pestgedrag en de negatieve invloed ervan wordt beperkt. Kinderen leren beter omgaan met pesten, waardoor zij er minder last van hebben. Dit betekent dus ook dat er minder kans is op de nare gevolgen van pesten zoals angst, onzekerheid en depressieve gevoelens.

Inhoud training

In de training staan vijf aandachtsgebieden centraal:

  • Lichaamstaal
  • Assertiviteit
  • Omgaan met emoties
  • Sociale informatieverwerking
  • Sociale vaardigheden

De deelnemer werkt onder andere aan uitstraling en lichaamshouding, stemgebruik en woordgebruik, ademhaling, nee zeggen en eigen wil/mening uiten, zeggen waar je last van hebt, positief denken, meedoen en buitensluiten oplossen, omgaan met elkaar en samenwerken, hulp vragen en bieden.

Opbouw

De training wordt op maat gemaakt. Dat betekent dat het aantal bijeenkomsten per deelnemer kan verschillen. In de regel zijn 5 tot 6 bijeenkomsten nodig om effectiever gedrag aan te leren.  In de regel zitten er een tot drie weken tussen elke coachsessie. Je betaalt per sessie,  dit houdt de kosten per maand laag.

De training wordt buiten schooltijd gegeven. Na afronding van de cursus is een follow-up training mogelijk.

Interesse?

Neem dan contact op middels het contactformulier of via 06-16430947