Kindercoaching weerbaarheid

Weerbaar zijn kun je leren!

Als het gaat om de jeugdtrainingen, richt ik mij hoofdzakelijk op het sociaal emotionele vlak. Niet alle kinderen zijn uit zichzelf sociaal weerbaar. Dit kan gevolgen hebben voor hun fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en dus op hun vitaliteit Een kind kan hierdoor immers niet lekker in zijn vel komen te zitten. En als gevolg hiervan kunnen er zich eet, slaap of andere problemen ontwikkelen.

Sociaal weerbaar gedrag kun je leren, door o.a. te werken aan je lichaamstaal, assertiviteit en het omgaan met gedachten en emoties.
Middels praktische handvatten: hoe sta je, hoe kijk je, wat zou je anders kunnen denken/doen en hoe zeg je iets op een sterke manier? help ik jouw kind om te gaan met onaangename situaties. Hierbij kun je denken aan: pesten en andere vormen van agressie en de spanning bij toetsen. Soms gaat het om iets “kleins” en durft een kind  geen “nee” te zeggen of zijn eigen mening te geven. Het inzicht hierin geeft het kind al een hoop duidelijkheid. Sleutelfactor tijdens de training is het bouwen aan zelfvertrouwen.

Onderstaande trainingen zijn beschikbaar voor kinderen: