Wil jij eindelijk weer de regie terug over je gezondheid?

Je hebt al van alles geprobeerd om gezonder te leven. Een dieet, meer bewegen, meer ontspanning, maar toch val je steeds weer terug in oude gewoontes die nu een grote wissel gaan trekken op jouw gezondheid. Dan is leefstijlcoaching echt iets voor jou. Bij leefstijlcoaching gaat het in de consulten niet altijd over eten, omdat ‘eten’ het probleem niet is. Het eten zelf doet niets. Het is de manier waarop we met ons eten omgaan waardoor we te weinig, te veel of de ‘verkeerde’ dingen gaan eten. Met alle consequenties van dien. Inmiddels laat onderzoek en ervaring zien dat dat alleen adviezen geven en jou vertellen wat je wel en niet moet eten, onvoldoende werkt om je eetgedrag aan te passen of te veranderen. Velen van ons weten immers wel wat gezond eten is, maar we doen het niet.

Eten is gedrag

De manier waarop wij mensen met ons eten omgaan noemen we eetgedrag. Dat betekent dus eten is gedrag. En laat dat nu zo moeilijk zijn om te veranderen. Wij mensen leven immers op de automatische piloot. We doen dingen veelal onbewust zonder dat we het altijd door hebben.  We doen graag dingen op een bepaalde manier, zoals je ze gewend bent en dat geldt ook voor eten.  Een dieet of advies volgen vraagt je om van de automatische piloot af te gaan en dat is voor ons mensen, extreem moeilijk. En als het ons lukt om tijdelijk ons gedrag te veranderen omdat we bijvoorbeeld ‘een stok achter de deur hebben’ dan houden we het zeker niet altijd vol.

Focus op een waardevol leven

Leefstijlcoaching brengt je dichter bij jezelf waardoor je gezondere keuzes gaat maken.Voor jou is het belangrijk, dat je erachter komt wat jou motiveert om je gedrag te veranderen. Dat je weet wanneer je in je kracht staat, en weet wat je belemmeringen zijn en hoe je hier mee om kan gaan. Kortom: met leefstijlcoaching leer je vaardigheden om het leven op de automatische piloot te doorbreken zodat je bewuster gaat leven. Je leert om keuzes te maken en doelen te stellen die je dichter bij brengen bij wat je echt belangrijk vindt. En je leert vaardigheden die je kunt inzetten om beter om te gaan en open te staan voor ongemak wat jou in dit proces kan belemmeren.

Interesse?

Mocht jij willen weten of jij met jouw vraag bij mij terecht kunt? Wil jij eerst weten of wij wel een “klik” hebben met elkaar? Maak gerust een afspraak voor een gratis orienterend gesprek.  Klik op contactformulier of bel 06-16430947 en “let’s meet”.